MLS Football Jersey

City pühapäeval Etihadi staadionil saavutatud 3:1 võit Manchester Unitedi üle tähendab, et 27-aastane mees on nüüd pikimas kaotuseta jooksus kõigis varasemates või praegustes Premier League’i mängijates.

“Ilma temata on raske mõista, mida me viimastel aastatel teinud oleme. See oleks olnud raske,” ütles City boss Pep Guardiola eelmisel kuul klubi kodulehele.

Jooks ületab endise Chelsea kaitsja Ricardo Carvalho oma (58 mängu), sest Rodri viimane kaotus City särgis sai Tottenhami vastu 2023. aasta veebruaris – kuigi see hõlmab City kaotust Arsenali penaltitega Community Shieldis.

Selle aja jooksul on City võitnud Premier League’i, Meistrite liiga ja FA karika ning UEFA superkarika ja klubide maailmameistrivõistlused, samas kui Rodri kuulus ka Rahvuste liiga võitnud Hispaania meeskonda.

Keskkaitsja sõlmis 2019. aastal Atletico Madridi lepingu 62,5 miljoni naela eest lootuses, et lõpuks astub ta endise kapteni Fernandinho saapadesse.

Nagu tema eelkäija, on ka Rodri roll Citys selline, mis kipub radari alla lendama, näiteks Erling Haalandi ja Kevin de Bruyne’i pealkirjad. Kuid mängijate, asjatundjate ja tema mänedžeri ning statistika sõnul ei saa tema olulisust City viimaste aastate tegudes üle hinnata.
Pep Guardiola sõnul on Rodri “uskumatu” ja “kõigepealt maailma parim keskväljamängija”.

Alandlik tüüp, kellel pole sotsiaalmeediat ja kes õppis ärialast kraadi, aidates samal ajal Cityt 2021. aastal võita viiendat kõrgliiga tiitlit – teist korda klubis – Rodri ei saa sageli kiidusõnu.

“Tema lubab teie De Bruyne’il, Phil Fodenil ja Bernardo Silval teha seda, mida nad teevad, sest ta on nii hea,” ütles endine City ründaja Paul Dickov.

Rodri laulab Manchester Cityst: Oleme meistritiim, kellel on maailma parim keskvälja kombinatsioon

Guardiola ütles, et hoidev poolkaitsja ei peaks kunagi, kunagi olema tipphetkedes ja tegema tööd, mida ta peab tegema.

“Tõpphetked peavad kuuluma teistele inimestele. Hoidja poolkaitsja peab mõtlema ülejäänud meeskonna eest ega oota tunnustust. Aga sisemiselt? Kõik meeskonnakaaslased ja töötajad teavad, kui tähtis ja otsustav ta on. Massiliselt meie jaoks oluline,» lisas linnapealik.

Kuid just komplimendid, mida ta eakaaslastelt saab, annavad suurema pildi.

“On lihtsalt rõõm temaga jalgpalliväljakut jagada,” ütles Lutoni kapten Tom Lockyer

“Sa ei ütle seda paljude mängijate kohta, aga ta oli kindlasti üks neist, kus sa tuled väljakult maha ja lähed “vau”. Kui sa oled temaga väljakul, siis mõtled lihtsalt “mis saab”. kas see mees ei tee?’

“Ta on lihtsalt Rolls Royce. Kui arvasite, et panite ta peale ja kavatsete palli lüüa, siis sa ei teinud seda, ta lihtsalt kiusas sind, et inimesel, kes järgmise söödu sai, oleks palli peal rohkem aega. Omamoodi mänge, mida ta mängib. Väga harva jääb ta pallile vahele ja ta lihtsalt dikteerib kõike, mida Manchester City teeb.”

Kui rääkida individuaalsetest auhindadest, siis on City mängijatel suurem tõenäosus neid võita. Kuid suurte hetkede jaoks väljakul on ta sama viljakas kui kõik neist.

Seetõttu oli ehk sobiv, et just Rodri lõi eelmisel aastal Türgis Milani Interi vastu ainsa värava, et võita Manchester City esimene Meistrite liiga tiitel ja lõpetada ajalooline kolmik.

“Temaga koos oleme parem meeskond,” ütles Guardiola. “Kahtlemata.”

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MLS Football Jersey